Pinse På Herrens Mark 2015: Ånd, Krop & Kirke

Med øjnene fast rettet mod de mørke skyer over Mosede Fort i Greve blev det allerede fra morgenstunden 2. pinsedag besluttet at flytte årets friluftsgudstjeneste fra »Herrens Mark« og til »Herrens Tempel« - det vil sige fra festivalpladsen nord for Mosede Fort til Karlslunde Strandkirke lidt længere sydpå.

Dermed fik de omkring 350 deltagere lejlighed til både at fejre pinse i tørvejr og markere optakten til Greve Kommunes sundheds- og kulturuge, der kulminerer med en stor aktivitetsdag i Greve Borgerhus fredag den 29. maj.

Det var da også sundhed, som var i fokus for den gudstjeneste, de ni kirker havde tilrettelagt sammen. I en dialogprædiken, som blev holdt af præsterne ved Mosede Kirke, Ebba Neimann Rasmussen og Stig Bang-Jensen, blev der bl.a. stillet spørgsmål ved, hvor attraktivt individuel sundhed er, hvis ens nærmeste har det skidt? Og hvilken glæde man har af at kroppen har det godt, hvis der ikke er nærvær, fællesskab og solidaritet mellem mennesker?

Gudstjenestens tema kom også til udtryk ved ni forskellige stande, hvor man kunne erfare sammenhængen mellem ånd, krop og kirke ved f.eks. at få tatoveret en pinseflamme på armen eller vasket sine fødder af en præst eller en sognediakon. Også gennem indsamlingen af over 6.000 kroner til kirken i det vestafrikanske Sierra Leone, der står overfor genopbygning efter en langvarig ebola-epidemi, kom fællesskab og solidaritet mellem mennesker i forskellige lande til udtryk.

Nedenstående fotos er taget af Lars Hartig og Michael Rønne Rasmussen.

 

Forside > Pinse på Herrrens Mark > Billeder 2015