Pinsegudstjeneste i varme og vind

Under temaet ”Pinse på Herrens Mark - en sand Ørkenvandring” samledes 550 personer fra både Folke- og frikirke i Greve og Solrød Kommuner 2. pinsedag på Mosede Fort til deres 10. fælles friluftsgudstjeneste og denne gang holdt vejret! Der var solskin fra morgenstunden, men let tiltagende vind fra begyndelsestidspunktet kl. 11, hvilket nok var med til at stimulere fremmødet. Eneste ulempe var at vinden blæste i mikrofonerne, men det er vel blot, hvad man kan vente sig i en ørken? 

Gudstjenesten var bl.a. bygget op omkring fortællingen om Moses og det israelitiske folks 40 år lange vandring i ørkenen inden de nåede frem til det forjættede land. Foruden bøn, salmer, tekstlæsninger, prædiken og altergang kunne deltagerne i en indlagt seance midt i gudstjenesten med deres egen krop tage del i folkets trængsler, som når de skulle vandre gennem Det røde Hav, finde rundt i De ti bud, danse om guldkalven eller have smagsprøver fra det jødiske påskemåltid. Pointen var naturligvis at ørkenvandringer ikke kun var noget, man oplevede engang, men at alle mennesker i deres liv har perioder, var tilværelsen mest af alt opfattes som en udsigtsløs vandring i ufrugtbare omgivelser. Pinsens bidrag til denne erfaring er forkyndelsen af, at Gud med sin Hellige Ånd også da følger os og er os nær vi er ikke alenen i ørkenen!

I forbindelse med gudstjenesten blev der samlet ind til Greve-Solrød provstis indsamlingsprojekt ”Omsorg for din nabo”, hvor vi støtter kirkens sociale arbejde i Tanzania, indbragte knap 5000 kr.

 

 

Fotograf: Michael Rønne Rasmussen. Billederne kan bestille i høj opløsning til brug i f.eks. kirkeblade på følgende adresse mirr(at)get2net.dk

Dog er de sidste 6 billeder taget af Bent Hummelshøj, disse kan bestilles i høj opløsning på rikke(at)marschner.as

Forside > Pinse på Herrrens Mark > Billeder 2011