Pinsegudstjeneste i elementernes vold

Alt var sat på skinner og parat til den fælles friluftsgudstjeneste på Mosede Fort, som de ti folkekirkesogne og frikirkerne i Greve og Solrød kommuner havde forberedt til 2. pinsedag – kun én ting var der ikke taget højde for: vejr, vind og vand!

Med udgangspunkt i temaet om de fire elementer: jord, vand, ild og luft kunne man have troet, at der var taget højde for alt, men da regnen midt på formiddagen brød igennem skyerne og tvang alle ind under de opstillede pavilloner, måtte der træffes en hurtig beslutning. Og det blev der så. Med lidt over en times varsel flyttede hele arrangementet til Karlslunde Strandkirke, hvor man beredvilligt slog dørene op for de knap 400 personer, som havde fundet vej. Og så kunne der fejres pinse, med gospelkor, salmesang, drama, bøn, læsninger og prædiken, hvor alle elementerne – trods deres rasen udenfor – alligevel gik op i en højere enhed. For, som dagens to prædikanter forklarede: Pinse handler om at se på livet med Helligåndens 3D-briller, der giver livet og kristentroen både dybde og perspektiv!

Under gudstjenesten blev der som sædvanligt samlet ind til Greve-Solrød provstis indsamlingsprojekt, der for tiden støtter kirkens omsorgsarbejde i Tanzania. Ved indsamlingen indkom 5. 641 kr. – næsten dobbelt så meget som sidste år.

Fotograf: Michael Rønne Rasmussen
Billeder kan bestille i høj opløsning til brug i f.eks. kirkeblade på følgende adresse mirr(at)get2net.dk

Forside > Pinse på Herrrens Mark > Billeder 2010