Pinse på Herrens Mark: - Åndens frugt

Solen strålede fra en skyfri himmel og temperaturen sneg sig op i nærheden af 25 grader, da de 11 folkekirkesogne og to frikirker i Greve og Solrød Kommune for 8. år i træk var samlet for at fejre ”Pinse på Herrens Mark”.
Gudstjenesten blev holdt på Mosede Fort i Greve, med alteret vendt ud mod vandet og udsigt til havblik over Øresund – og et sted mellem 500 og 600 mennesker havde i år fundet vej til denne ikke helt traditionelle friluftsgudstjeneste.
Det var det bedste pinsevejr arrangørerne nogensinde har oplevet og mange af de fremmødte havde derfor også benyttet anledningen til at lufte sommergarderoben, mens de deltagende præster i deres sorte præstekjoler snarere bad en stille bøn om ikke en lille sky ville passere himlen og for en kort stund dække for den bagende sol.

Gudstjenestens tema var ”Åndens frugt”, som apostlen Paulus i sit brev til Galaterne opfordrer alle kristne til at bære. Til illustration og tolkning af dette tema var der i dagens anledning importeret et stor ladning frugter, som repræsentanter for de deltagende sogne delte ud til deltagerne i et lille indlagt frikvarter undervejs i gudstjenesten. Samtidig kunne man i sognets boder opleve en udlægning af en af Helligåndens frugter: Et sted kunne deltagerne under deres bodsgang i bogstaveligste forstand opleve ”glæde” i form at lynhurtigt lattekursus, mens man i en anden kunne øve sig i ”selvbeherskelse” eller en tredje lugte, smage eller høre, hvordan ”mildhed” kunne tænkes at være. Nåede deltagerne hele vejen rundt, havde man fået del i en rigtig god omgang ”frugtsalat”, som de passende kunne bære med sig hjem og dele med deres naboer. Derudover var der pinsesalmer med hornmusik vekslende med gospelsang med rytmisk orkester, samt naturligvis også prædiken og altergang. Festligt var indslaget fra et tysk gospelkor, der var på besøg i Karlslunde Strandkirke. Endelig blev der blev samlet 3175 kr. ind til provstiets fælles missionsprojekt ”Kristendom og intellektuelle i Kina”.

En mere oplevelsesrig markering af pinsen må man nok vente et helt år på at opleve.

 

Fotograf: Michael Rønne Rasmussen
Billeder kan bestille i høj opløsning til brug i f.eks. kirkeblade på følgende adresse mirr(at)get2net.dk

Forside > Pinse på Herrrens Mark > Billeder 2009